Tato stránka je určená k diskuzím občanů městské části Praha 7. Diskuzi řídí správce, který hlídá dodržování pravidel diskuze.
Pro dotazy občanů na zaměstnance či vedení městské části je určena služba Zeptat se popřípadě Nahlásit problém.

Cena parkovacího st...
 
Oznámení
Smazat vše

Cena parkovacího stání

(@anetace-mojeid-cz)
Registrovaný uživatel

Dobrý den, 

chtěla bych se zeptat, kolik "ten někdo" zaplatil za to, aby se zrušila dvě (jeden a půl) parkovací místa pro rezidenty u vchodu do domu Jirečkova 1072/2, aby si vytvořil dvě soukromá parkovací místa v rohovém domě Ovenecká 1072/17?

Pro informaci, jaká je reálná cena parkovacího místa.

Děkuji. 

 

Citát
Úvodní téma Publikováno : 30/03/2018 2:55 pm
(@kamila-matejkova)
Registrovaný uživatel Admin

Dobrý den,

v Praze 7 v rámci zóny placeného stání neexistují soukromá parkovací místa. Na rohu ulic Jirečkova 1072/2 a Ovenecká 1072/17 byla ubrána dvě parkovací stání z důvodu vytvoření dopravního stínu, který slouží ke zvýšení bezpečnosti a přehlednosti přechodu.

Přeji hezký den.

 

OdpovědětCitát
Publikováno : 05/04/2018 10:40 am
(@anetace-mojeid-cz)
Registrovaný uživatel

Tak znovu a snad pro Vás pochopitelněji...

Nemyslím zrušení parkovacích míst "z důvodu vytvoření dopravního stínu, který slouží ke zvýšení bezpečnosti a přehlednosti přechodu". Toho se můj dotaz netýkal. A opravdu nepovažuji bíle vyšrafované oblasti za soukromé stání 😀 

Mluvím o zrušení dvou parkovacích míst kvůli vytvoření vjezdu do soukromého stání pro dvě vozidla v (rozumějte uvnitř) domě Ovenecká 17. Vjezd je ale v ulici Jirečkova.

OdpovědětCitát
Úvodní téma Publikováno : 05/04/2018 6:29 pm
(@kamila-matejkova)
Registrovaný uživatel Admin

Dobrý den,

nad rámec k předešlé odpovědi lze konstatovat, že upřesněný úbytek parkovacích míst je způsoben napojením vjezdu objektu Ovenecká 1072/17 v ulici Jirečkova. Toto napojení vjezdu je vyznačeno vodorovným dopravním značením žluté barvy a je legální. Kdokoli může požádat o napojení své nemovitosti na komunikační síť a v případě, že splní zákonem dané požadavky a doloží potřebnou dokumentaci, je mu vyhověno. Mezi nutné podmínky patří například stavební povolení, výkopové povolení, žádost o napojení schválená zástupcem Policie České republiky, apod.  

S přáním klidného dne,

Bc. Tomáš Zalabák

referent odboru dopravy

OdpovědětCitát
Publikováno : 19/04/2018 2:59 pm
(@anetace-mojeid-cz)
Registrovaný uživatel

Díky za pěkné foto 😀
A také za odpověď, která (pouze v úřednickém nářečí) kopíruje můj dotaz. Bohužel na něj ale neodpovídá... 
Ale pokud jsem to pochopila, tak si stačí udělat z obýváku v přízemním bytu garáž a místo před barákem je naše 🙂 

Víte, že ve zmiňovaném rohovém domě je hotel? Ne pardon, hotel by jim asi nepovolili, takže to jsou apartmány ke krátkodobým pronájmům. A tedy na úkor rezidentů zde parkují cizinci, aby nemuseli platit parkování. Ve chvíli, kdy je zde a neustále se řeší kritický nedostatek parkovacích míst je to zamyšleníhodné. Kdyby tam těch míst bylo alespoň víc... ale ne, je tam místo pro 2 auta a 1,5 místa se zrušilo žlutým vodorovným značením - zákazem stání. Vzhledem k umístění značení se tak mezi žluté vodorovné značení a bílé šrafování "dopravního stínu", další dvě (běžně velká) vozidla podle pravidel silničního provozu nevejdou. Jak je vidno na fotografii - ani na druhou stranu. Naštěstí se tady vlastně parkování už téměř nekontroluje.

Díky tedy za odpověď - alespoň nějakou.
Stačí se zeptat mailem a na náš příspěvek v diskuzním fóru někdo zareaguje. Fórum samo o sobě, je v této podobě naprosto k ničemu. To je jediné, co jsem se zde dozvěděla. 

Přeji alespoň Vám klidný den, snad bydlíte v nějakém pěkném baráčku a máte vlastní garáž.

OdpovědětCitát
Úvodní téma Publikováno : 19/04/2018 9:02 pm
Sdílet: