Tato stránka je určená k diskuzím občanů městské části Praha 7. Diskuzi řídí správce, který hlídá dodržování pravidel diskuze.
Pro dotazy občanů na zaměstnance či vedení městské části je určena služba Zeptat se popřípadě Nahlásit problém.

Oznámení
Smazat vše

Komunikace s občany na zasedání Zastupitelstva

(@valerieb-mojeid-cz)
Registrovaný uživatel

Pane Vokuši a spol. v odboru komunikace - komu patří číslo 770101951? Jak zařídíte transparentnost vstupu občanů do diskuze položením dotazu nebo připomínky? Na veřejném zasedání mají občané zákonné právo předřadit bod, navrhnout bod, vstoupit do diskuze u každého bodu a Vy nás nemůžete cenzurovat a ignorovat, protože všichni vidí, že se hlásíme o slovo. V případě netransparentní smsky vyřadíte a zcenzurujete každého kdo bude podle vašeho špatného, ovlivněného a stranícího dojmu nepřítel vašich chlebodárců. 

Ať nejste zmaten vaším chybným časováním těchto příspěvků zde, tak nyní je 6.dubna 2020 ráno 7:42h. S pozdravem Bromová 

Citát
Úvodní téma Publikováno : 06/04/2020 7:43 am
(@valerieb-mojeid-cz)
Registrovaný uživatel

Vám to ukazuje tohle pane vedoucí Vokuši

OdpovědětCitát
Úvodní téma Publikováno : 06/04/2020 7:44 am
(@martin-vokus)
Registrovaný uživatel Admin

Dobrý den,

uvedené číslo je na pana tajemníka Úřadu MČ Praha 7 Radomíra Špoka.

V souvislosti s Vašimi dalším dotazy je třeba připomenout, že se nacházíme v nouzovém stavu a platí aktuální nařízení vlády. To, které se týká konání zastupitelstev, vylučuje ze zasedání účast veřejnosti a samosprávám pouze doporučuje zpřístupnit veřejnosti obsah jednání na dálku, a to alespoň formou zvukového záznamu. To je samozřejmě z našeho pohledu zcela nedostatečné. Veřejná kontrola je klíčová věc, a proto nejen ze zasedání pořizujeme online videopřenos, ale dáme také občanům nad rámec vládního nařízení možnost se k projednávaným bodům vyjádřit prostřednictvím SMS. Současně však vláda přijala omezení, které ukládá, jaké body nyní smí zastupitelstva projednávat. S tím nesouhlasíme, protože pro takové omezení není důvod, a podáváme proti tomu ústavní stížnost. Již jsme o tom v pátek informovali, více případně naleznete zde: https://www.praha7.cz/vlada-zakazala-zastupitelstvum-jednat-o-cem-chteji-praha-7-poda-ustavni-stiznost/

Za současného stavu tedy mají naši občané možnost vyjádřit se k bodům, které aktuálně mohou být na pořad zařazeny. Této možnosti může využít kdokoli a jeho vyjádření bude projednáno. Je to do jisté míry nouzové řešení, ale je z našeho pohledu velmi podstatné udělat ho.  

Hezký den.

Martin Vokuš, vedoucí oddělení komunikace

OdpovědětCitát
Publikováno : 06/04/2020 1:42 pm
(@martin-vokus)
Registrovaný uživatel Admin

Děkujeme za upozornění na problémy s časem zveřejněných příspěvků. Již to řešíme. 

M. Vokuš 

OdpovědětCitát
Publikováno : 06/04/2020 1:43 pm
Sdílet: