Tato stránka je určená k diskuzím občanů městské části Praha 7. Diskuzi řídí správce, který hlídá dodržování pravidel diskuze.
Pro dotazy občanů na zaměstnance či vedení městské části je určena služba Zeptat se popřípadě Nahlásit problém.

Parkování velkých a...
 
Oznámení
Smazat vše

Parkování velkých aut (picp upy, RAM) na zebře

(@irenakolafa-mojeid-cz)
Nový uživatel

Opakovaně několik měíců upozorňuji městskou policii na parkování velkých aut přímo na zebře. Situace se každý den opakuje a především u přechodu Sládkova x Čechova jde o místo extrémně nebezpečné pro přechod. Mnoho dětí přechází tuto křižovatku při cestě do školy. Situace je neúnosná, několikrát jsem byla přítomna toho, že dítě málem přejelo auto.  Což naprosto chápu, jelikož dítě na přechodu nemohlo vůbec včas zaznamenat, když není přes kapotu SUV vidět. Dítě nemá samozřejmě šanci se rozhlédnout.

Co již vůbec ale nechápu, že 2 dny na přechodu stojí auto a městská policie mi řekne, že nemohou takový vůz vůbec odtáhnout! Kontrolovala jsem auto v den, kdy jsem věc hlásila a nedostalo ani pokutu. A největší ironie je, že na první školní den přijde před školu ministr Vít Rakušan dělat promo a jeho policajti rozdávají dětem zebry se slovy "zebra se za tebe nerozhlédne". Ráda bych slyšela konečně návrh řešení, ne výmluvy. 

Citát
Úvodní téma Publikováno : 12/09/2023 6:57 pm
(@martin-vokus)
Registrovaný uživatel Admin

Dobrý den,

velmi děkujeme za Váš podnět. Dlouhodobě se v Praze 7 snažíme zamezit nebezpečnému parkování na přechodech, v dopravních stínech či na chodnících, které ohrožuje především ty nejzranitelnější chodce, jako jsou děti, senioři či osoby se sníženou schopností pohybu. Podnět jsme předali na odbor dopravy. Zejména v exponovaných a rizikových místech, jako je okolí škol, průběžně realizujeme opatření, která nebezpečnému odstavování vozidel zamezují. Kolegové z odboru dopravy se také na toto místo zaměří.

Jinak je určitě vždy možné upozornit městskou policii. To, že se na místě neobjeví lístek, nemusí nutně znamenat, že policie přestupek nezaznamenala, neposlala do správní řízení a pokuta vlastníkovi vozidla nebyla udělena.

Děkujeme, že si všímáte svého okolí.

S pozdravem

Martin Vokuš, vedoucí oddělení komunikace

OdpovědětCitát
Publikováno : 13/09/2023 5:55 pm
Sdílet: