Tato stránka je určená k diskuzím občanů městské části Praha 7. Diskuzi řídí správce, který hlídá dodržování pravidel diskuze.
Pro dotazy občanů na zaměstnance či vedení městské části je určena služba Zeptat se popřípadě Nahlásit problém.

Oznámení
Smazat vše

[Vyřešeno] Grafika Nového webu MČ Praha 7

(@valerieb-mojeid-cz)
Registrovaný uživatel

Pane Zelenko,

děkuji za Vaši částečnou odpověď, ale stále jste neřekl kdo vysoutěžil realizaci tohoto Nového webu MČ Praha 7?  

Co se týká grafické úpravy, kterou nechcete měnit ačkoli píšete, že nyní máte možnost realizovat úpravy, musím se zeptat proč? Jelikož se pane Zelenko prezentujete věhlasným grafikem, v grafickém studiu Marvil jste kreativním ředitelem a měl jste projekt Nového webu Prahy 7 v kompetenci, chtěla bych vědět z jakého důvodu má Nový web tuto podivně odlidštěnou podobu, a zvolenou barevnost oko vypalující modře? Jako že modré je dobré? Nebo to má hlubší myšlenku? A kdo tu grafickou podobu Nového webu vytvořil? Když bych to porovnala s grafikou Hobuletu, tak ta šla úchvatně nahoru, ale tento web vypadá jako Hobulet před kreativním zásahem? Proč prosím, když to z vámi dodaných údajů přislo už takřka na milion?

A na konec Vám chci poděkovat, že za mé jedno měsíční příspěvky na starém Diskuzním fóru jste mě pasoval do pozice "častá uživetelka", toho si nesmírně považuji. Takovému renomé se pokusím dostát a přispívat alespoň jednou týdně!

S pozdravem Bromová

Citát
Úvodní téma Publikováno : 24/03/2018 7:22 am
(@azeli)
Registrovaný uživatel Admin

Dobrý den, paní Bromová,

1. realizaci webu mělo na starosti více dodavatelů: Visibility Digital - analýza obsahu a požadavků, návrh struktury a wireframe; inQool - architektura aplikace, kódování, programování a nasazení do produkce

2. S designem jsme spokojeni, je svěží, přehledný, responsivní a celkově prostě naplňuje představu, jak má úřední web vypadat. Modrá barva, kromě toho, že je v logu MČ, je základní vyznačovací barvou od počátků internetu. Kobaltovou modř jsme zvolili s ohledem na dobrou odlišitelnost od základního textu pro vyznačení odkazů.

3. Porovnání s grafikou Hobuletu nedává smysl, úřední web a lokální časopis jsou zcela jiné žánry. Grafiku každého vydání Hobuletu připravují profesionální grafici na míru danému obsahu, zatímco na webu se publikuje obsah do napevno nastavených šablon.

4. Náklady na web jsem vám vyčíslil zhruba na 680 tis. nikoliv na milion. Psal jsem, že je nový web o milion levnější než ten předchozí a navíc je plně vlastněný městskou částí.

S pozdravem 

Pavel Zelenka

OdpovědětCitát
Publikováno : 28/03/2018 11:24 am
(@valerieb-mojeid-cz)
Registrovaný uživatel

Tady to máte znovu pane Zelenko,

ať se v tom orientujete. Vzhledem k tomu, že už diskutujeme cca 2 týdny, vidím to velmi optimisticky a myslím, že do léta se dozvím mě nejasné taje úřadu Praha 7.

Dobrý svěží den pane Zelenko,

ještě stále nemám odpověď na pár bodů. A tak tedy znovu.

1.bod - Nelze rozporovat, není faktura k nahlédnutí. Nebo ji sem pro informaci občanům přidáte?

2.bod -"S designem jsme spokojeni" píšete. Kdo je s designem spokojený, můžete být konkrétní? Jsou to vaše názory, že design webu "je svěží, přehledný, responsivní a naplňuje představu jak má úřední web vypadat" - to je vaše představa nebo zakázka na grafiku webu byla vysoutěžena? "Kobaltovou modř jste zvolili s ohledem na dobrou odlišitelnost od základního textu pro vyznačení odkazů" - kdo zvolil kobaltovou modř? Váš web pro Prahu 7 je velmi podobný uspořádáním webu Magistrátu, je to vaše grafické dílo, je to grafika od studia Marvil? Nebo vás - nevím koho, tedy koho? - inspiroval web Magistrátu?

3.bod - Porovnání s vývojem grafiky Hobuletu smysl dává. I když Hobulet je časopis MČ Praha 7, nikoliv web, je právě svěží, příjemný pro oko i barevně, je originální. Že se na webu publikuje do napevno nastavených šablon, nijak nesouvisí s nepřijemným vzhledem vašeho webu. Publikovat do napevno nastavených šablon lze i u webu s příjemnou barevností. Ptám se tedy, zda můžete něco udělat aspoň s vizuální podobou webu? Pro uživatele je zde mnoho nástrah, včetně přihlašení pres ID a soukromou firmu, kde sdělujete soukromé informace. Přehlednost také nijak výrazně lepší není. Vývoj nového webu trval poměrně dlouho, bylo s tím jistě mnoho práce a výsledek je jaksi nečekaně zvadlý.

4.bod - Náklady jste vyčíslil a já si to spočítala a přečetla Vaši odpověď, že nový web je prý o milion levnější. To je jistě dobře, zároveň jste však 18.3 psal, že částka není konečná, takže zaokrouhluji. Kdy bude částka konečná?

S vřelým pozdravem vaše častá uživatelka Bromová

OdpovědětCitát
Úvodní téma Publikováno : 04/04/2018 6:47 pm
(@azeli)
Registrovaný uživatel Admin

Dobrý den, 

1. faktury jsou zveřejněny zde https://www.praha7.cz/temata/otevrena-radnice/faktury-proplacene-radnici/

2.  konkrétně mám na mysli radu městské části a tajemníka úřadu; zakázku na design jsme zadali v poptávkovém řízení Janu Diblíkovi/ Digital brothers a návrh jsem za radu připomínkoval já, jelikož jsem byl za projekt zodpovědný a je to i moje profese, takže barevnost a odstín modré je výsledkem této spolupráce; podle mne vzhled magistrátního webu a webu P7 vykazuje poměrně dost rozdílů a je evidentní, že o inspiraci nelze mluvit ani v případě, že byste byla daltonik (mimochodem důvod, proč se ke zvýraznění používá modrá barva, je skutečnost, že tritanopie a tritanomalie jsou nejméně časté poruchy barvocitu)

3. děkuji za váš názor, já jej nesdílím a změnu designu neplánujeme - v designu se nikdy nelze trefit do vkusu celé cílové skupiny; přihlášení přes mojeID není přihlášení přes soukromou firmu - poskytovatelem je sdružení NIC.CZ, které se stará o všechny domény .cz - je to vysvětleno při přihlašování.

4. náklady jsem vám vyčíslil ve výši 680 tis., dále plánujeme aplikaci funkčně rozvíjet a odhadem se další náklady na vývoj mohou pohybovat kolem 100 tis. ročně.

Smazal jsem duplicitní dotaz v novém vlákně, jakožto i nesmyslnou zmínku o cenzuře - respektujte diskusi ve vlákně a bude vše v pořádku.

S pozdravem
Pavel Zelenka

OdpovědětCitát
Publikováno : 06/04/2018 8:43 pm
(@mpscz-mojeid-cz)
Nový uživatel

Dobrý den,
dovolil jsem si udělat úpravu, která bude zajisté vyhovovat všem, kterým se nelíbí současná řvavá modrá barva na těchto stránkách.
Stačí si do prohlížeče Firefox nebo Chrome nainstalovat doplněk Stylus, v něm kliknete na "získat styly", po přesměrování na stránkách "userstyles.org" vyhledáte slovní spojení "praha 7". Kliknete na vyhledaný styl, poté na tlačítko "Install style" a modrá už neřve ?

S pozdravem,
Martin Pecina

OdpovědětCitát
Publikováno : 09/07/2018 1:35 pm
(@valerieb-mojeid-cz)
Registrovaný uživatel

Dobrý den,

to je od Vás hezké a děkujeme. Jen připomenu, že bohužel mnozí uživatelé webu MČ Praha 7 to nebudou moci využít, jsa jaksi odkázáni na veřejně přístupné monitory s internetem atd.

OdpovědětCitát
Úvodní téma Publikováno : 09/07/2018 2:27 pm
Sdílet: