Tato stránka je určená k diskuzím občanů městské části Praha 7. Diskuzi řídí správce, který hlídá dodržování pravidel diskuze.
Pro dotazy občanů na zaměstnance či vedení městské části je určena služba Zeptat se popřípadě Nahlásit problém.

Hudba na Výstavišti
 
Oznámení
Smazat vše

Hudba na Výstavišti

(@ales123456-mojeid-cz)
Nový uživatel

Dobrý den, chci se zeptat, zda hodlá Praha 7 řešit opakované pouštění reprodukované hudby, která je zjevně nad veškeré možné limity, přicházející z prostoru Výstaviště, před hokejovou halou/výstavištěm. Neděje se tak po 22 hodině, ale obecně, například nyní v 19:30, je to naprosto neúnosné. Chápu, že podnikatelé kvůli koronaviru chtějí nyní nějak lákat hosty, ale pro rezidenty je to příšerné. Bude s tím úřad něco dělat?

Citát
Úvodní téma Publikováno : 20/05/2020 7:32 pm
(@martin-vokus)
Registrovaný uživatel Admin

Vážený paní Žďárku,

děkujeme za Váš podnět. Nepříjemnosti spojené s hlučnými akcemi na Výstavišti nás mrzí, nicméně řešení hluku z kulturních akcí mimo dobu nočního klidu je poměrně obtížné a příliš jej nelze opřít o nějaká zákonná ustanovení. Zároveň akce na Výstavišti jako městská část nepovolujeme, ani se k nim nevyjadřujeme, na rozdíl třeba od akcí pořádaných na Letenské pláni, Štvanici apod. Ty sice povoluje hlavní město, ale Praha 7 k jejich pořádání dává podmínky, které se obvykle týkají právě hluku či úklidu. Výstaviště oproti tomu není bráno jako veřejný prostor a akce zde pořádané s námi konzultovány nejsou. Spojíme se nicméně s provozovatelem Výstaviště a budeme na něj apelovat, aby se s organizátory akcí domlouval na přijatelné hlučnosti, která nebude přes míru obtěžovat naše občany.

Se srdečným pozdravem

Martin Vokuš, vedoucí oddělení komunikace

OdpovědětCitát
Publikováno : 22/05/2020 12:01 pm
(@1iv-siklova-mojeid-cz)
Nový uživatel

Vážený pane Vokuši, zajímalo by mne, jak dopadlo Vaše spojení s provozovatelem ohledně přijatelné hlučnosti hudební produkce na Výstavišti. Hlučnost je den ze dne vyšší, dneska hraje Mig 21, mám je moc ráda, ale uspávat u toho dvě malé děti a uklidňovat nemocnou babičku bych Vám nepřála. Výjimečně kravál vydržíme, ale má-li to takto být pravidelně do konce srpna, je to vskutku na palici. Děkuji Vám, podaří-li se Vám hluk o pár decibelů snížit. S pozdravem, Ivana Šiklová

OdpovědětCitát
Publikováno : 02/07/2020 10:00 pm
(@martin-vokus)
Registrovaný uživatel Admin

Dobrý den, paní Šiklová,

se zástupcem provozovatele Výstaviště jsme o této věci podrobně jednali. Bylo nám řečeno, že při každém koncertu vyhodnocují vlastní poznatky ohledně hlučnosti i ohlasy obyvatel z okolí. Snaží se pak s každým zvukařem kapely před koncertem vše důkladně projednávat a domlouvat se na intenzitě ozvučení a podobně. Někdy to zafunguje lépe, někdy hůře. Každopádně to podle všeho nepodceňují a snaží se, aby produkce na Výstavišti nebyla lidem na obtíž. Pokud byste měla k této věci dále nějaké dotazy či připomínky, můžete se obrátit přímo na paní Šteglovou z Výstaviště, která se hlučností akcí zabývá: Marie.Steglova@prahaexpo.cz

Přeji Vám příjemné a nerušené léto.

Se srdečným pozdravem

Martin Vokuš, vedoucí oddělení komunikace   

OdpovědětCitát
Publikováno : 03/07/2020 10:42 am
(@vjf-mojeid-cz)
Nový uživatel

Dobrý den,

chtěl bych upozornit, že

a) hluk pokračuje i v září 2020, obvykle denně v rozmezí 19-23h

b) je to slyšet i na Praze 8 - Troja, Bohnice, Čimice!

Srdečně zdraví

Vladimír Faltus

OdpovědětCitát
Publikováno : 12/09/2020 11:51 pm
(@martin-vokus)
Registrovaný uživatel Admin

Dobrý den, pane Faltusi. Děkujeme za upozornění. Opět jsme přeposlali na zástupce Výstaviště a budeme se situací dále zabývat. Jak je již uvedeno výše, pokud byste se měl zájem v souvislosti s hlukem obrátit přímo na provozovatele, který tyto připomínky vyhodnocuje a řeší, je možno využít e-mailového spojení: Marie.Steglova@prahaexpo.cz

Se srdečným pozdravem

Martin Vokuš, vedoucí oddělení komunikace  

OdpovědětCitát
Publikováno : 15/09/2020 4:33 pm
(@pavelzelizko-mojeid-cz)
Nový uživatel

Dobrý večer,

je právě 22:30 a dunění z Výstaviště stále jede jako kdyby se nechumelilo. Nerozumím tím pádem příliš Vašemu argumentu, že se situací nelze nic dělat, protože nemáte v zákoně odpovídající oporu. Po 22 hodině se podle mne jedná o jednoznačné rušení nočního klidu.

Tento hluk už registruji několik měsíců a považte... to bydlím v Čimicích, které jsou od Výstaviště vzdáleny vzdušnou čarou přesně 4 km!!! I zde v Čimicích je dunění velmi obtěžující! Jak tedy musí vnímat hudbu obyvatelé Holešovic si ani neumím představit a nevěřím tomu, že jsou při akcích na Výstavišti brány jakékoli ohledy na obyvatele, jak popisujete. Řekl bych, že zástupci provozovatele Výstaviště jednoduše lhali. Navíc, dle mého, už v tomto případě nehraji roli ani čas a odvolávání se na něj s nemožností nic dělat, ale úroveň a hlasitost hluku. Jsem přesvědčen o tom, že ta je již tak vysoká, že musí porušovat příslušné hlukové hygienické normy a řešení tím pádem není tak nemožné.

A poslední věc... bydlím v Čimicích již takřka 35 let a hluk z Výstaviště býval slyšet vyjímečně. Nyní je to bohužel pravidelné a v létě při otevřených balkonových dveřích velmi obtěžující. A rozhodně to není způsobeno povětrnostními vlivy. Obrátím se samozřejmě i na paní Steglovou, kterou zmiňujete, ale očekával bych, i když nejsem občan Prahy 7, že vedení Prahy 7, v jejíž městské části se Výstaviště nachází, začne skutečně jednat.

Děkuji a s pozdravem Pavel Želízko

OdpovědětCitát
Publikováno : 19/09/2020 11:40 pm
(@martin-vokus)
Registrovaný uživatel Admin

Dobrý den, pane Želízko,

chtěl bych Vás ujistit, že celou situaci nepodceňujeme a s Výstavištěm každou stížnost a každý zaznamenaný problém řešíme. Zároveň shromažďujeme poznatky z této sezóny, kdy jsme podobných podnětů zaznamenali poměrně více, než tomu bývalo dříve. Samozřejmě v tom také sehrála svou roli současná situace, kdy se hlavní město snaží podpořit kulturu v Praze, která vlivem koronaviru doznala značného útlumu, a akcí na Výstavišti je tudíž nyní více, nicméně to pochopitelně nemůže být na úkor místních obyvatel. Vedení městské části plánuje jednání s Výstavištěm a budeme se chtít jasně domluvit, co je ještě přijatelné a co není, aby se podobná situace do budoucna neopakovala.    

Se srdečným pozdravem

Martin Vokuš, vedoucí oddělení komunikace   

OdpovědětCitát
Publikováno : 22/09/2020 1:17 pm
(@mzubrova-mojeid-cz)
Nový uživatel

Dobrý den, 

ráda bych se přidala k ostatním. Bydlím v Troji, těsně kousek od Vltavy. Opakovaná hudba zní ze stále hudební scény vystavěný v letošním roce na Výstavišti. 

Opakovaně jsem hluk řešila s paní Steglovou z Výstaviště, která z počátku byla velmi vstřícná - následně přestala reagovat. Nevím jak jsou či nejsou povoleny akce na Výstavišti, ale v několika případech se mi stalo, že jsem po 22h volala na Policii s ohledem na hluk (který slyším přes dvoje zavřené dveře) až do ložnice a tam mi bylo řečeno, že dostali povolení do 23h a tudíž tam nebudou vysílat hlídku. 

Hudba je slyšet téměř každý den a v mnoha případech již odpoledne probíhala zkouška, která je cca od půl třetí do 17h, následuje chvilka klidu a před 19 h začne samotná hudební produkce, která je z pohledu (a teď musím použít výraz pana Fátora ze zastupitelstva Prahy 7, který mi napsal, že můj pocit, že je hudba hlasitá je můj čistě subjektivní názor) mého nesnesitelná. 

Zaregistrovala jsem na sociálních sítích, kde se pan starosta Prahy 7 vyjádřil na podobný příspěvek, že "město musí žít". Souhlas, ale nemusí žít u nás doma. 

O hluku jsem mluvila s mnoha lidmi jak tady v Troji, tak v Bohnicích, Holešovicích, Podhoří nebo ve Starých Bohnicích (začátek Drahánského údoli) - tady všude je hluk slyšet.

Slyšet je natolik, že doma slyším každé slovo. 

Panu Fátorovi, jsem posílala i nahrávky zvuku/hluku - aby měl představu s čím tady musíme žít. 

Je mi líto, ale tohle bylo asi nejhorší léto. Sousedům nespí děti, znervózňuje to zvířata, lidi si nemají šanci odpočinout. Měl by někdo brát ohled na ty, co přes den pracují a večer si potřebují odpočinout, na malé děti, na starší lidi.

Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, ale už nás hluk z Výstaviště terorizuje přes dva měsíce.

Hezký den,

M. Zubrová

OdpovědětCitát
Publikováno : 23/09/2020 4:07 pm
(@martin-vokus)
Registrovaný uživatel Admin

Vážená paní Zubrová,

ujišťuji Vás, že celou situaci nebereme na lehkou váhu. Aktuální festival na Výstavišti již v pondělí končí a další velké koncerty tam pro letošní rok, pokud je mi známo, naplánovány nejsou. Jak jsem již uváděl výše, vše bude nadále řešit rada městské části s Výstavištěm. Budeme projednávat, jak bude vypadat příští sezóna a chceme se domluvit na opatřeních, která zajistí ochranu našich obyvatel.

Ještě jednou chci vyjádřit velkou lítost nad tím, jak komplikované bylo nejen pro Vás toto léto, a budeme dělat vše pro to, aby se našla řešení přijatelná pro lidi z okolí i kulturní scénu (která v tomto složitém období rovněž potřebuje naši podporu).

Děkuji za pochopení a trpělivost.

Se srdečným pozdravem

Martin Vokuš, vedoucí oddělení komunikace

OdpovědětCitát
Publikováno : 25/09/2020 12:00 pm
(@lukes7-mojeid-cz)
Nový uživatel

Dobrý den,

také se musím přidat k ostatním a troufám si odhadnout že by se pocet lidi, ktere hluk z Vystaviste trápí dal počítat na tisíce, zde je pouze pár jedinců co už to nevydrželo a řekli si, že to budou řešit. Bydlím kousek od Stomovky cca 7 let, s hlukem z okolních akci tu byl problém vždy, ale vygradovalo to cca v posledních třech letech. Kdyby to bylo jednou za měsíc, clovek nad tím mávne rukou, ale je to někdy i několikrát do týdne. Chápu, že město musí žít, ale v rámci daných pravidel. Hudba pravidelně pokračuje po 22h aniž by došlo ke ztiseni, jednoznačně jde o rušení nočního klidu a mám za to že by to městská policie měla řešit i bez podnětu z moci úřední. Bohužel tak evidentně nečiní. Nedávno jsem to nevydržel a policii jsem poprvé volal. Nejdřív mi tvrdili, že nic neslyší, nakonec uznali, že hudba hraje a slíbili, že sjednají nápravu. Nestalo se tak, hlasité duc duc se nám odrazelo do oken ložnice až do té doby než jsem naštěstí cca 4 hodiny před tím, než jsem musel vstávat do práce usnul. Radnici to evidentně také nezajímá, klidně obětuje domácnosti co to mají z první ruky, protože ostatní co jsou skryti uvnitř bloku to netrápí. Jak je tohle vůbec možné, že se to řeší několik let a problém pořád existuje? Ty akce by měly mít zakázanou jakoukoli produkci po 22h, jinak na to kašlou a dělají si s hlasitosti co chtějí až dlouho do noci. Vážně uvazuji, že se odsetehuji, i když to tady mám rád. Je to smutné, ale zdá se, že to je jediné řešení, protože to nikoho z odpovědných osob nezajímá. Dělat dusno se mi nechce. Co si o tom myslí radnice, nestydí se aspoň?

Ondřej Lukeš 

OdpovědětCitát
Publikováno : 03/09/2021 11:11 pm
(@martin-vokus)
Registrovaný uživatel Admin

Vážený pane Lukeši,

děkujeme za Vaše podněty. Jak už jsem v minulosti uváděl ve výše publikovaných příspěvcích, rozhodně nebereme na lehkou váhu žádnou z podobných stížností a vždy se podobné situace s organizátory kulturních akcí snažíme řešit. Ač Výstaviště nepatří do naší správy a akce zde konané nepovolujeme, pokaždé s provozovateli jednáme o tom, aby udělali maximum pro to, aby zdejší produkce svou hlučností přesmíru nezasahovala do životů okolních obyvatel. Naložíme tak samozřejmě i s touto Vaší stížností. Naším zájmem je, aby kultura v nejrůznějších podobách mohla ve městě fungovat jako součást veřejného života, která neobtěžuje, ale město naopak oživuje. Samozřejmě není v pořádku, aby především po 22 hodině někde hrála hlasitá hudba. V okamžik, kdy k podobné věci dojde, však ani radnice nemá jinou možnost, než kterýkoli občan, a sice obrátit se na městskou policii, která může zjednat nápravu.

Celou věc budeme v každém případě dále řešit a pevně doufám, že se situace brzy zlepší.

Se srdečným pozdravem

Martin Vokuš, vedoucí oddělení komunikace

OdpovědětCitát
Publikováno : 06/09/2021 4:44 pm
Sdílet: