Tato stránka je určená k diskuzím občanů městské části Praha 7. Diskuzi řídí správce, který hlídá dodržování pravidel diskuze.
Pro dotazy občanů na zaměstnance či vedení městské části je určena služba Zeptat se popřípadě Nahlásit problém.

Zábory parkovacích ...
 
Oznámení
Smazat vše

Zábory parkovacích stání

Veškeré žádosti o zábory jsou pečlivě prověřeny a ve většině případů redukovány. Pokud však žadatelé o zábor splní všechny nutné podmínky (smlouvu s Technickou správou komunikací, souhlas Policie – v případě záboru vozovky), nemá úřad oprávněný důvod zábor zakázat.
Městská část povolení uvydává s podmínkou, že každý kdo o zábor požádá, musí rezidentům nabídnout náhradní parkování. Informace o náhradním parkování (obvykle na Letenské pláni) a adresa a mobilní telefon na odpovědného člověka jsou vždy uvedeny na zadní straně přenosných dopravních značek označujících uzavřené ulice.
Zaměstnanci odboru dopravy pravidelně dvakrát týdně kontrolují celý obvod a tam, kde není povolení k záboru, je vyvoláno sankční řízení. Městská policie s odborem dopravy spolupracuje a dává pokutu na místě nebo předává nepovolené zábory na odbor dopravy k přestupkovému řízení. Faktem zůstává, že se může stát, že některé zábory (zejména v odpoledních hodinách) jsou nepovolené a pomůžete nám tím, že zavoláte bezplatnou linku 156 a Městská policie zajistí nápravu. V kalendáři na webových stránkách je k dispozici vždy seznam povolených záborů.
Název tématu
Poslední příspěvek
Zobrazení
Příspěvky

Sdílet: