Praha 7  \  Usnesení zastupitelstva

Usnesení zastupitelstva


k internímu vypořádání připomínek MČ Praha 7 k čistopisu územní studie Holešovice Bubny-Zátory a k dalšímu postupu MČ Praha 7 ve věci budoucího uspořádání Velkého rozvojového území Holešovice



  1. konstatuje,
    1. že dne 16. 12. 2020 byl hlavním městem Prahou zveřejněn čistopis územní studie Holešovice Bubny - Zátory. Dokumentace je veřejně ke stažení na webových stránkách hl. m. Prahy (www.praha.eu - sekce o městě/ budoucnost města/ odbor územního rozvoje/ územní studie/ studie dokončené) a dále na webových stránkách Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy (www.iprpraha.cz/bubny)

    2. že MČ Praha 7 v únoru 2016 zaslala vedení hlavního města Prahy Podnět na pořízení územní studie pro Velké rozvojové území Holešovice (usnesení RMČ Praha 7 č. 0090/16-R) spolu s formulovaným postojem městské části k budoucímu uspořádání území. Důvodem bylo, že platný územní plán již neodpovídá současným požadavkům na vytvoření moderní čtvrti a do doby zpracování celkové koncepce je v území dle Vyhlášky HMP č. 33/1999 Sb. vyhlášena stavební uzávěra.

    3. že pořizovatel územně plánovací dokumentace pro Prahu - Odbor územního rozvoje Magistrátu hl. m. Prahy (dále jen ÚZR MHMP) - zpracoval Zadání územní studie Holešovice Bubny – Zátory, které bylo dne 15. 11. 2016 Radou hl. m. Prahy pod usnesením RHMP č. 2798 schváleno. Toto Zadání bylo následně po vypracování a vyhodnocení posudků koncepce možného rozvoje území od pěti vybraných architektonických kanceláří upraveno a schváleno usnesením RHMP č. 202 ze dne 6.

      2. 2018.

    4. že nad rámec zák. 183/2006 Sb. (Stavební zákon), který nepožaduje projednat územní studii s veřejností a dotčenými orgány, proběhlo na základě rozhodnutí Magistrátu hl. m. Prahy 4. 9. 2019 veřejné jednání nad zpracovanou Územní studií Holešovice Bubny - Zátory, ve kterém mohl každý uplatnit připomínky k návrhu územní studie. MČ Praha 7 po řádném projednání s dotčenými odbory ÚMČ Praha 7 a v poradních orgánech RMČ Praha 7 uplatnila ve veřejném jednání 97 připomínek, které byly schváleny usnesením ZMČ č. 0104/19-Z ze dne 7. 10. 2019 viz příloha č. 5 tohoto usnesení.

    5. že spolu se zveřejněním čistopisu územní studie Holešovice Bubny - Zátory byl zveřejněn závěrečný protokol ke zpracované územní studii vyhotovený ÚZR MHMP, který obsahuje mimo jiné vyhodnocení všech podaných připomínek ve veřejném jednání. Tento protokol je přílohou č. 3 tohoto usnesení.

    6. že čistopis územní studie Holešovice Bubny - Zátory byl pořizovatelem UZR MHMP dne 18. 12. 2020 v dané podobě schválen dle zák. 183/2006 Sb. (Stavební zákon) jako podklad pro změnu platné územně plánovací dokumentace, který určuje kapacitní meze ploch s rozdílným způsobem využití. Změna územního plánu bude projednána dle Stavebního zákona, její součástí tedy bude mj. i veřejné projednání, v rámci kterého uplatní své připomínky MČ Praha 7 i veřejnost.

    7. že po propsání urbanistického řešení územní studie Holešovice Bubny - Zátory do územního plánu, tedy po vydání jeho změny Zastupitelstvem hl. m. Prahy, se předpokládá dopracování této studie do formy územně plánovacího podkladu (ÚPP) územní studie určené pro rozhodování v území, případně do formy územně plánovací dokumentace (ÚPD) regulačního plánu či územního plánu pro vymezenou část hl. m. Prahy

    8. že na základě usnesení ZMČ Praha 7 č. 0040/21-Z ze dne 19. 4. 2021 "Informace k internímu projednání čistopisu územní studie Holešovice Bubny – Zátory v orgánech MČ Praha 7 a k dalšímu postupu MČ Praha 7 ve věci budoucího uspořádání Velkého rozvojového území Holešovice Bubny –Zátory" (viz příloha tohoto usnesení č. 4) byl zpracován dokument "Vypořádání připomínek MČ Praha 7 k čistopisu územní studie Holešovice Bubny-Zátory", který obsahuje podrobný rozbor zapracování všech 97 připomínek MČ Praha 7, které byly uplatněny ve veřejném projednání, do čistopisu územní studie Holešovice Bubny - Zátory včetně formulace požadavků MČ Praha 7, které z tohoto rozboru vyplynuly pro projednání změny územního plánu a pro dopracování následujících stupňů územní studie. Dokument je přílohou č. 2 tohoto usnesení.

  2. projednala
    1. čistopis územní studie Holešovice Bubny - Zátory interně v odborných komisích RMČ Praha 7, výborech ZMČ Praha 7 a s dotčenými odbory ÚMČ Praha 7 dle usnesení 0004/21-Z (viz příloha č. 4). Výstupy z projednání jsou součástí příloh č. 6 až 11 tohoto usnesení.

  3. souhlasí
    1. s požadavky MČ Praha 7 pro projednání změny územního plánu a pro dopracování následujících stupňů územní studie Holešovice Bubny - Zátory, které vyplynuly z rozboru zapracování připomínek MČ Praha 7 do čistopisu územní studie. Požadavky jsou součástí dokumentu "Vypořádání připomínek MČ Praha 7 k čistopisu územní studie Holešovice Bubny-Zátory" (viz příloha č. 2 tohoto usnesení).

  4. ukládá
    1. VED ORVP Marková Tereza Ing. arch.

      • odeslat "Interní vypořádání připomínek MČ Praha 7 k čistopisu územní studie Holešovice Bubny-Zátory a k dalšímu postupu MČ Praha 7 ve věci budoucího uspořádání Velkého rozvojového území Holešovice" včetně přílohy č. 2 usnesení "Vypořádání připomínek MČ Praha 7 k čistopisu územní studie Holešovice Bubny-Zátory" Odboru územního rozvoje Magistrátu hl. m. Prahy a Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy

        Termín: 6.7.2021

Jednání rady a zastupitelstva

- Usnesení od 1. 1. 2023