archivní článek, informace již nemusí být aktuální

Zajímají vás názory odborníků na zdraví prospěšné stravování? Chcete se dozvědět více o laktózové intoleraci a o střevním mikrobiomu – mozku naší imunity? Tak právě pro vás je určen 3. ročník konference Současné trendy ve speciální výživě, který se uskuteční ve čtvrtek 30. září 2021 v Národním zemědělském muzeu. Vstup je po předchozí registraci zdarma. 

Na konferenci vystoupí odborníci s přednáškami:

1) Zdraví prospěšné probiotické bakterie (Mgr. Radko Pechar, Ph.D., VÚPP)
2) Střevní mikrobiom – mozek naší imunity (prof. MUDr. Helena Tlaskalová-Hogenová, DrSc., MBÚ AV ČR)
3) Vláknina a její vliv na naše zdraví (RNDr. Bc. Zuzana Šmídová, Ph.D., VÚPP)
4) Bakterie mléčného kvašení a potraviny (Ing. Eliška Kováříková, VÚPP)
5) Jak vychovat zdravá střeva – jak děti učit jíst? (Mgr. Alexandra Košťálová, SZÚ, Český gastronomický institut)
6) Laktózová intolerance (MUDr. Ivana Šetinová, IMMUNIA spol. s r.o.)
7) Narušená střevní mikrobiota a rizika onemocnění (MUDr. Jiří Vejmelka, Thomayerova nemocnice, 3. LF UK, Praha)

 Fb událost Současné trendy ve speciální výživě 2021


Konference se koná pod záštitou ministra zemědělství Miroslava Tomana. Akci finančně podporuje hl. m. Praha. Odborným garantem akce je Výzkumný ústav potravinářský Praha.