archivní článek, informace již nemusí být aktuální

U příležitosti konání 10. ročníku festivalu Prague Pride vyvěsila místostarostka Hana Třeštíková společně s radními Ondřejem Mirovským a Jiřím Knitlem na radnici Prahy 7 duhovou vlajku. Týdenní program festivalu s tematikou LGBT, který si klade za cíl přiblížit život sexuálních menšin, nabídne přes stovku akcí. Zájemci mohou dění sledovat každý den živě od 16 do 21 hodin na webu festivalu online. Namísto tradičního průvodu městem se letos uskuteční plavba lodí po Vltavě. Kompletní program Prague Pride je k dispozici na praguepride.cz

Duhová vlajka od pondělí 3. srpna 2020 vlaje také na budově Nové radnice na Mariánském náměstí. „Praha se tak otevřeně přihlásila k toleranci všech menšin, ať už sexuálních nebo jiných. Chceme tak ukázat, že je Praha moderní metropole, kde se všem žije dobře a nikdo není perzekuován pro to, kým je,“ řekla k vyvěšení vlajky pražská radní Hana Třeštíková.

Hlavním tématem tohoto ročníku je propojování. Díky koronaviru jsme to propracovali tak, že v programu je více než 120 akcí a mnoho z nich je dostupných on-line. Každý den budeme mít pětihodinové vysílání na internetu, takže se s Pride mohou propojit všichni,“ přiblížila letošní ročník ředitelka festivalu Hana Kulhánková.

Tým sestavoval program v době epidemie a organizátoři jsou i nyní v kontaktu s pražskými hygieniky. Oficiálně festival odstartoval v pondělí 3. 8. v 18 hodin na Střeleckém ostrově. V týdnu jsou pro zájemce připraveny výstavy, sportovní akce, přednášky, diskuse, promítání či stand-up vystoupení.