archivní článek, informace již nemusí být aktuální

Víte, že v pobočce knihovny Sedmička v Tusarově ulici mohou děti každý týden navštěvovat bezplatné doučování? To je otevřené všem školákům, ať už se chtějí připravit na písemku nebo potřebují pomoci s domácím úkolem. Záměrem programu „Společně v knihovně“ je propojit knihovnu – přirozené kulturní a komunitní centrum, žáky okolních základních škol a dobrovolníky, kteří chtějí pomoci dětem v jejich vzdělanostní dráze. Na programu spolupracují Nová škola, Městská knihovna v PrazeNárodní knihovna ČR.

Pro koho je program určen?

Pro všechny žáky základních škol. Program je zacílen především na pomoc dětem prvního i druhého stupně ZŠ, které z nejrůznějších důvodů nemají v rodině dostatečnou podporu v domácí přípravě. Program je ale otevřen i ostatním zájemcům. Zvláštní péči je věnována dětem s odlišným mateřským jazykem.

Děti nemusí (ale mohou) docházet pravidelně, můžou klidně přijít jen tehdy, když něco potřebují. Není potřeba žádná přihláška. Pomoc lze využít i bez předchozí domluvy po celou dobu, kdy jsou dobrovolníci v knihovně přítomni.

Kdy a kde se doučování v Praze 7 koná?

PRAHA 7 HOLEŠOVICE                               PONDĚLÍ                   16:00 – 18:00
MKP Sedmička Tusarova 429/35

Ostatní zapojené knihovny z Prahy najdete zde 

V knihovně je vyhrazeno místo, na kterém jsou v pravidelných časech  k dispozici dobrovolníci, připravení pomoci se školní přípravou každému dítěti, které bude mít zájem a přijde.

Jak to vypadá v praxi? 

V pravidelný den i čas po celý školní rok jsou v knihovně připraveni dobrovolníci pomoci všem dětem, které přijdou, s čímkoli, co potřebují při školní přípravě. Tato služba je poskytována zdarma na nízkoprahovém principu, tj. pro zapojení není potřeba nic jiného, než přijít a mít zájem.