archivní článek, informace již nemusí být aktuální

Na přelomu listopadu a prosince Praha 7 rozsvítí vánoční stromy na Strossmayerově a Ortenově náměstí. Dvakrát do městské části zavítá také Mikuláš s anděly a čerty. V neděli 2. 12. proběhne mikulášská nadílka na Výstavišti a ve středu 5. 12. u vánočního stromu na Ortenově náměstí.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Strossmayerově náměstí se uskuteční již před začátkem adventu ve středu 28. listopadu v 16 hodin. V rámci doprovodného programu zahrají Pražské žestě a zazpívá dětský pěvecký sbor Radost.

Rozsvícení vánočního stromu na Ortenově náměstí proběhne ve středu 5. prosince v 16 hodin. Na doprovodné akci vystoupí Kühnův dětský sbor a přijde také svatý Mikuláš se svou družinou.

 „Do vyzdobení vánočních stromů se opět mohou zapojit také děti z Prahy 7. Oba stromy budou mít volná spodní patra, na která mohou děti věšet ozdoby, které ve škole či doma vyrobí,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský (PRAHA 7 SOBĚ).   

Zároveň s vánočním stromem na Strossmayerově náměstí bude rozsvícena také vánoční výzdoba ulic Prahy 7.

„Vzhledem k tomu, že rozsvícení vánočního stromu na Ortenově náměstí vychází na den, kdy tradičně naděluje Mikuláš, přizvali jsme ho na tuto akci také. V Praze 7 se však i s anděly a čerty objeví již o tři dny dříve. Letos jsme spojili své síly s Výstavištěm Praha a uspořádáme velkou mikulášskou nadílku na vánočních trzích,“ řekla místostarostka Prahy 7 Hana Třeštíková (PRAHA 7 SOBĚ).  

Mikulášská nadílka na Výstavišti proběhne v neděli 2. prosince od 15 do 17 hodin na vánočním trhu v prostoru před Průmyslovým palácem. O víkendu 1. – 2. prosince zde bude zároveň od 17:15 do 18:30 bruslení v Malé sportovní hale zdarma. Více o vánočních trzích na Výstavišti se dočtete zde.

Předvánoční akce Prahy 7 tradičně vyvrcholí Českou mší vánoční od J. J. Ryby, kterou městská část připravila na čtvrtek 20. prosince od 19.30 hod. v kostele sv. Antonína na Strossmayerově náměstí.

Vstup na všechny uvedené akce je zdarma. U rozsvícení vánočních stromů a mikulášské nadílky nebudou chybět také horké nápoje pro děti i dospělé.